Kanaal Roeselare-Leie wordt verdiept

Kanaal Roeselare-Leie wordt in 2018 dieper voor meer vrachtvervoer

Kanaal Roeselare-Leie wordt in 2018 dieper voor meer vrachtvervoer

Bedrijven willen graag meer vervoeren via het water. Daarom wordt het kanaal Roeselare-Leie in 2018 uitgediept. Foto: sbr

Roeselare -

Bedrijven in Roeselare en Tielt groeien massaal. Omdat de mobiliteit niet in de knoop zou geraken, gaat Voka in overleg met de stadsbesturen. In Roeselare is één punt alvast rond: Er komt een verdieping van het kanaal Roeselare-Leie.

West-Vlaamse bedrijven bereiden zich volop voor op de toekomst. Heel wat van hen hebben nu al uitbreidingsplannen en meer dan 72,5 procent van de West-Vlaamse bedrijven zal dit jaar ook extra medewerkers aanwerven. Niet alleen bij de grootste bedrijven waaronder Balta, Unilin, TVH, Daikin en Agristo, maar ook bij verschillende kleinere ondernemingen zijn er vacatures. Dat kon u vrijdag lezen in Het Nieuwsblad.

Groeiende bedrijven zoeken niet enkel personeel, ook mobiliteit is voor hen van groot belang. “Mobiliteit is in deze groeiende regio een belangrijke hefboom om te werken en te exporteren. Arbeidsmobiliteit is een heikel punt in de regio Roeselare-Tielt”, aldus Ann Vanassche, regioverantwoordelijke bij Voka.

Bedrijven willen een vlotte bereikbaarheid van hun bedrijventerreinen en veilig vrachtvervoer te garanderen, anderzijds om een betere afstemming van het openbaar vervoer. Voka ging daarom in gesprek met de lokale besturen van Roeselare en Tielt. Vooral het havenverkeer en het mobiliteitsplan 2030 in Roeselare en de Zuidwestelijke Tangent in Tielt liggen op tafel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio