De Block uit de top 3

Theo Francken populairste politicus van ons land

Theo Francken populairste politicus van ons land

Foto: BELGA

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is de populairste politicus van ons land. Dat blijkt uit een nieuw peiling.

Bij de vorige peiling stond Francken op nummer vijf. Nu staat hij dus helemaal bovenaan. De top 3 wordt vervolledigd door N-VA-voorzitter Bart De Wever en eerste minister Charles Michel (MR).

Als enkel gekeken wordt naar de populariteit van Francken in Brussel en Wallonië, dan komt hij niet voor in de top 3.

De Block

De voorbije jaren stond Maggie De Block van Open VLD telkens bovenaan de lijst. Nu tuimelt ze uit de top 3. Toen de regering-Michel net begon, had 8 op de 10 Belgen nog vertrouwen in De Block. Nu vindt minder dan de helft van de Belgen nog dat Maggie De Block een goede minister is.

De enquête werd uitgevoerd door VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos. De volledige resultaten van de peiling worden dinsdag bekendgemaakt.

Theo Francken populairste politicus van ons land
De Block Foto: Photo News

N-VA de grootste

N-VA blijft met voorsprong de grootste partij van het land. In vergelijking met de vorige peiling boeken de Vlaams-nationalisten weer wat terreinwinst: ze komen uit op 27,4 procent. CD&V moet in vergelijking met de vorige bevraging wel steun inboeten. De christendemocraten verliezen 2,7 procent en moeten genoegen nemen met 14,9 procent. CD&V blijft wel de tweede grootste partij. Sp.a staat op de derde plaats met 13,2 procent. Daarna volgen Open Vld (12,9 pct), Groen (12,2 pct), Vlaams Belang (10,3 pct) en PVDA+ (5,4).

De peiling van onderzoeksinstituut Ipsos is afgenomen bij 2435 respondenten: 961 in Wallonië, 964 in Vlaanderen en 510 in de negentien gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze werd gerealiseerd van 10 tot en met 17 januari 2017. De maximale foutenmarge bedraagt ongeveer 3,2 procent in Wallonië, 3,2 procent in Vlaanderen en 4,3 procent in Brussel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees