VOETBAL 1STE PROVINCIALEofc STOKKEL - VK LIEDEKERKE - Simon Verhavert met karakter en vechtlust

“Met deze aanpak redden we het”

“Met deze aanpak redden we het”

Simon Verhavert: “Eerste provinciale wordt een mooie reeks.” Foto: dsj

Liedekerke -

In afwachting dat Pajotse teams als Wambeek en Ternat de oversteek maken naar de hervormde eerste provinciale, probeert als koning eenoog dit seizoen te overleven in de hoogste reeks. Simon Verhavert loodste zijn team naar een cruciale zege.

De staartploegen roeren zich ,waardoor de zege op Stokkel in feite een must was?

Simon Verhavert: “Met tonnen karakter, een ijzeren wilskracht en veel vechtlust redden we het. Op die manier moeten we het ook de komende maanden aanpakken. Stilaan groeit het besef dat we enkel punten kunnen oogsten indien we het onderste uit de kan halen en de concentratie niet laten verslappen.”

“Mijn treffer was een simpel intikkertje na een actie van Sal Smismans en een afgeweerde knal van Fabrizio Cino die ik tegen de netten prikte. Mijn enige verdienste was dat ik op de juiste plaats stond. Een sinds die treffer bevrijd spelend Liedekerke vloerde Stokkel en nam zo revanche voor de wanprestatie op RSD Jette, waar we 5-1 om de oren kregen na een beschamende prestatie. Zondag toonden we wel veel engagement. Met deze aanpak kunnen we het redden.”

Liedekerke gooide met een haast identieke groep vorig jaar wel hoge ogen. Vreemd dat er dit seizoen zo'n spectaculaire terugval volgde?

“We misten compleet de seizoenstart en dan raak je al snel in de problemen. Het vertrouwen smelt weg als sneeuw voor de zon en je stapelt niet alleen in wedstrijden de tegenslagen op, maar je sukkelt ook gauw met opeenvolgende blessures.”

“Onze zege op Stokkel kan een boost geven. Gek veel kansen creëerden we nog niet, maar we domineerden toch wel de wedstrijd. We voelden dat de zege er deze keer in zat en knokten voor elke morzel grond tot het slotsignaal. Na de tweede treffer van Cino kwamen we niet meer in gevaar.”

Door de overwinning van Grez-Doiceau dwaalt het degradatiespook ondanks de Liedekerkse zege nog steeds rond op de Heuvelkouter?

“Eerste provinciale wordt volgend seizoen een mooie reeks met wellicht teams als Ternat, Boka United en Wambeek. Het zou zonde zijn om dergelijke affiches te laten varen. Dit seizoen krijgen we haast uitsluitend verre verplaatsingen geserveerd. We moeten nog één seizoen door de zure appel heen bijten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we voldoende gewapend zijn om ons hachje te redden. De spelersgroep valt ook niet uit elkaar zodat iedereen er baat bij heeft om alles uit de kast te halen zodat we ook volgend seizoen op de Heuvelkouter nog toppers kunnen spelen in de hoogste reeks.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio