Organisatie motorcross van Kester vindt nieuw onderkomen in Strijland

Motorcross ruilt ene deelgemeente voor de andere

Motorcross ruilt ene deelgemeente voor de andere

De motorcross gaat dit jaar door in Strijland in plaats van in Kester. De naam van de cross blijft wel behouden. Foto: avt-press/verhoeven

Gooik / Dworp -

De motorcross van Kester gaat dit jaar voor het eerst niet door in Kester maar wel in Strijland, een andere deelgemeente van Gooik. “Een betere locatie, maar wel opnieuw vanaf nul beginnen.”

Al voor de tweede keer op rij moet AMC De Toekomst Dworp de motorcross van Kester op een andere plaats organiseren. Nadat in 2015 de laatste keer de befaamde Kesterheide mocht worden aangedaan na perikelen met de eigenaar en natuurverenigingen, ging het evenement vorig jaar door op Den Dael. Maar ook aan de Daalstraat bleek de organisatie niet meer mogelijk, waardoor nu wordt uitgeweken naar een terrein langs de Wijngaardbosstraat in de Gooikse deelgemeente Strijland. “De Belgische Motorrijdersbond vraagt om de activiteiten rond het Belgisch kampioenschap dit jaar te spreiden over een weekend. Omdat er met de bewoners overeen was gekomen om het motocrossgebeuren te beperken tot één dag, moesten we uitkijken naar een andere plaats”, legt voorzitter Ivan Vogeleer uit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio