Word butler: leer fijnere etiquette en spring met ski’s uit een helikopter

Kristiaan Polgar toont voor hoe je als een echte butler mensen bedient. “Het klassieke beeld van de butler is passé.” Foto: mvn

Oostkamp -

Goed nieuws voor wie op zoek is naar een carrièreswitch. Vip & Butler Services uit Oostkamp zoekt werklustigen die zich willen omscholen tot hedendaagse butlers. “De tijd van kranten strijken, ligt al lang achter ons.”

Wat is het eerste beeld dat in je opkomt als je aan een butler denkt? Een stijf heerschap gekleed in de typische jas met twee scherpe punten onderaan en de witte handschoenen? Laat dat nu net het clichébeeld zijn waar Kristiaan Polgar, zaakvoerder van Vip & Butler Services, graag vanaf wil, al blijft etiquette natuurlijk belangrijk.

Met zijn bedrijf stelt hij ondertussen een twintigtal mensen te werk die de beter gefortuneerden van deze wereld bijstaan om aan hun speciale verzuchtingen te voldoen. Dat er grote vraag naar is, bewijst zijn succes. “We bestaan intussen zo'n drie jaar en in die korte tijd mochten we al diverse nationale en internationale awards ontvangen”, zegt Kristiaan. “De erkenningen brengen op hun beurt extra business mee en daardoor worden we steeds meer geconfronteerd met een groter wordende vraag naar hoog gekwalificeerd personeel. Jammer genoeg vallen die mensen op de huidige arbeidsmarkt niet zomaar te rapen en daaruit groeide het idee om ze zelf naar onze normen en standaarden op te leiden.” Bijgevolg werd de Academy for Butler & Lifestyle Management (ABLM) in het leven geroepen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees