Brouwerij klaar om dubbel zoveel bier te brouwen

De nieuwbouw van de brouwerij aan de Lindenlaan. Foto: ivh

Ertvelde / Evergem -

De werken aan Brouwerij Van Steenberge duurden anderhalf jaar, maar het resultaat mag gezien worden. Aan de Lindenlaan is een fraai nieuw complex opgetrokken. Daarin zijn verspreid over drie verdiepingen een grote productie-eenheid, moderne kantoren, sanitaire voorzieningen, een labo, een evenementenruimte, een keuken voor workshops koken met bier, een rijpingskast en een groot als bar ingericht proeflokaal ondergebracht.

De brouwerij werd in 1784 opgericht door Jan Baptist De Bruyne. De huidige eigenaars Jef Versele (40) en zijn vrouw Theresa Deroose zijn op dezelfde locatie de zesde generatie van de brouwersfamilie.

“De vervanging van de in 1994 ingerichte tankkelder was de hoofdreden voor de werken. Gezien het succes van onze bieren moesten we ook de brouwcapaciteit vergroten. Tezelfdertijd herbekeken we het productieproces van na de brouwzaal tot voor de bottelarij”, bevestigt CEO Versele.

“We maakten van de gelegenheid gebruik om de gistings- en rijpingstanks, die het hart van de brouwerij vormen, meer naar de straatkant te brengen. Omdat bieren van lokale brouwers in de lift zitten, vergroten we onze jaarlijkse productie in twee fasen van 80.000 naar 150.000 hectoliter. Dat maakt ook het leveren van maatwerk voor derden mogelijk.”

“Zaterdag 28 en zondag 29 januari is het publiek van 10 tot 18 uur welkom om de nieuwbouw te bezoeken. Iedereen krijgt een gratis biertje. De symbolische bijdrage die we vragen om nog meer van onze bieren te proeven, gaat integraal naar de naast de brouwerij gelegen vrije basisschool”, zegt Theresa Deroose.

Brouwerij Van Steenberge, Lindenlaan 25, Ertvelde, telefoon 09-344.50.71., www.vansteenberge.com of via mail info@vansteenberge.com

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio