Oude trams verdwijnen stilletjes uit de stad

Oude trams verdwijnen stilletjes uit de stad

Niet alleen lijn 22 verdwijnt dit jaar; ook de oude PCC 2-stellen worden grotendeels vervangen door hermelijntrams. Foto: fvv

Gent -

De oude trams verdwijnen dit jaar stilletjes uit het Gentse stadsbeeld. Eind dit jaar zullen nog maar twee of drie van die PCC-trams (type 2) rondrijden. Voor de rest zullen in Gent alleen nog hermelijn- en albatrostrams te zien zijn. Om alle nieuwe trams te stallen, is een nieuwe stelplaats nodig. Maar die komt er niet vóór 2021.

Onder het E17-viaduct in Gentbrugge staan al een tijdje oude PCC-trams van het type 1. Vandalen leefden zich er stevig op uit. Dertien oude stellen worden als schroot verkocht. “We hebben kopers gezocht, maar kwamen niet tot een akkoord”, zegt Davy Van Swael van De Lijn. “We houden wel nog twee trams van het type PCC 1: eentje om de bovenleidingen ijsvrij te maken en een voor toeristisch gebruik.”

De Gentse vloot van De Lijn telt vandaag nog 22 PCC-trams van type 2. Daarnaast zijn er 41 hermelijn- en 10 albatrostrams. Van die laatste kolossen van 42,7 meter lang komen er nog zestien bij. De eerste wordt binnenkort geleverd, de laatste moet er eind deze zomer zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio