AA Gent staat op punt om nieuwe recordtransfer binnen te halen

AA Gent staat op punt om nieuwe recordtransfer binnen te halen

Yuya Kubo zou 3 à 4 miljoen kosten. Foto: BELGAIMAGE

AA Gent staat op het punt om voor de tweede keer in één transferperiode een recordtransfer te realiseren. Nadat het eerder deze maand 3,1 miljoen euro neertelde voor de Kroatische doelman Lovre Kalinic, staat het nu op het punt om tussen de drie en de vier miljoen euro neer te tellen voor de Japanse aanvaller Yuya Kubo. Dat melden Zwitserse bronnen.

De 23-jarige aanvaller van Young Boys Bern moet genialiteit toevoegen aan het spel van de Buffalo’s. Kubo is een snelle aanvaller die voor diepgang moet zorgen. Hein Vanhaezebrouck ziet in hem een beetje de opvolger van Benito Raman. Kubo is het best als tweede spits en kan ook op de flank uit de voeten. In november speelde hij zijn eerste twee interlands voor Japan, maar sindsdien kwam hij niet meer in actie door een knieblessure.

Kubo maakte begin dit seizoen indruk door twee keer te scoren in de Champions League-voorronde tegen Shakhtar Donetsk. Mogelijk is hij bij het bekijken van de wedstrijden van de Oekraïners, tegen wie Gent speelde in de Europa League, voor het eerst op de Gentse radar verschenen.

De transfer van Kubo wordt normaal eerstdaags afgerond. Hij zou al de zevende inkomende transfer van deze maand zijn. Maar dan is het nog niet gedaan: de onderhandelingen met Kortrijk voor verdediger Samuel Gigot gaan in de goede richting én mogelijk komt ook nog die felbegeerde centrale middenvelder erbij.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.