Een week na afsluiten grensovergang: “Minder klanten uit Frankrijk, maar sommigen blijven kilometers omrijden”

Hoewel de verbinding met de grens is afgesloten, zijn veel handelaars wel bereikbaar. “Verwarrend”, klinkt het. Foto: djr

Wervik -

De verbinding met Frankrijk in Wervik is al één week onderbroken. De handelaars maken er het beste van. Ze zien het aantal Franse klanten dalen, maar de trouwe klanten vinden nog hun weg. Dit weekend wordt de huidige brug afgebroken.

Al een hele tijd is Wervik in de ban van de komst van de nieuwe brug. Deze ligt al in haar volle glorie langs de Leie, maar zal pas het weekend van 5 februari ingevaren worden. Daarvoor zal men eerst de oude brug moeten afbreken. Al een week lang is voor de voorbereidende werken de brug afgesloten.

Gevolg? Geen enkele Wervikaan die Frankrijk kan binnenrijden, of hij moet een immense omweg via Menen of Komen maken. Ook voor de Fransen is het vanzelfsprekend van dattum. De vraag rijst dan ook of zij om die extra kilometers malen om hun favoriete handelszaak in ons Belgenlandje te kunnen bereiken. Cafés het Bierpaleis en The Skyline sloten uit voorzorg hun deuren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio