Camerabeelden maken het raadsel rond de moord op Sofie alleen maar groter

Camerabeelden maken het raadsel rond de moord op Sofie alleen maar groter
Knokke-Heist -

Verschillende camerabeelden tonen dat ­Sofie Muylle (27) alleen door Knokke wandelde vlak voor haar dood. Het maakt het raadsel alleen maar groter.

De bewakingscamera’s filmden hoe Sofie Muylle zaterdagnacht alleen ­buitenstapte uit de KZ Pianobar in Knokke en in haar eentje van daar vertrok.

Sofie was die avond ­samen met haar vriend naar discotheek Kitsch Club geweest. Toen die sloot, verhuisden ze naar de KZ Pianobar aan de overkant.

Op de beelden van verschillende camera’s is te zien hoe Sofie na haar vertrek alleen door Knokke wandelde. Ze had haar jas aan en stapte zelfverzekerd door.

Camerabeelden maken het raadsel rond de moord op Sofie alleen maar groter
Foto: Simon Mouton

Nog niet alle camerabeelden zijn geanalyseerd. Maar alle beelden waarop Sofie ondertussen herkend is, tonen ­alleen haar. Ze werd ogenschijnlijk ook niet achtervolgd. Waarheen ze op weg was, is niet duidelijk.

Sofie Muylle werd ­zondag op het strand dood teruggevonden, op 1,2 kilometer van de ­pianobar. Ze werd allicht verstikt. De vrouw zou niet aangerand zijn.

Enkele klanten uit de pianobar bevestigden aan de speurders dat haar vriend in het café achterbleef. Volgens de getuigen was geen sprake van ruzie. Zelf verklaarde de vriend, W.C., dat Sofie naar buiten stapte om een luchtje te scheppen. Toen hij ongerust werd, ging hij haar zoeken in de straten rond het casino. Hij keerde daarna naar het café terug om haar op te wachten.

Vriend schreeuwt onschuld uit

In Het Laatste Nieuws ontkent de man dat hij iets met de moord heeft te maken."Ik wil dat het gerecht alles zo snel mogelijk uitpluist. Ik heb totaal niets met Sofies dood te maken Ik heb haar nog gezocht", klinkt het.

"De speurders moeten tot op het bot gaan", aldus de dokterszoon, die in het verleden al in aanranking gekomen is met het gerecht voor slagen en verwondingen, drugs en oplichting. "Ondanks alle verdachtmakingen door mijn jeugdzonden ­heb ik echt niets te verbergen. Mijn gsm ligt nu bij de speurders om te onderzoeken, maar ik vertel de waarheid: ik heb totaal niets met ­Sofies dood te maken", schreeuwt hij zijn onschuld uit.

Het West-Vlaamse ­parket wilde geen commentaar geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees