Restaurant Da Franco bestaat 30 jaar en viert dat hele maand februari

Restaurant Da Franco bestaat 30 jaar en viert dat hele maand februari

Francesco Cottone in de zaak die hij nu al dertig jaar runt. Foto: loh

Kortrijk -

Franco Cottone vertrok op 18-jarige leeftijd vanuit Sicilië naar ons land. Dertig jaar land heeft hij nu Da Franco op de Grote Markt. Dat feest wil hij met zijn klanten delen.

Francesco Cottone (62) verliet in 1973 zijn geboorteland Sicilië, kwam naar België en ging onmiddellijk aan de slag in de Parma in Leuven. Later verhuisde hij naar Kortrijk en in 1977 werd hij zaalverantwoordelijke in het restaurant, op de huidige locatie op de Grote Markt. Sinds februari 1987 runt hij er zijn eigen restaurant Al Garda Da Franco, beter bekend als Da Franco.

Met trots draagt Da Franco sinds 2003 het label Ristorante Italiano. Dit is een erkenning van het Italiaans ministerie van Land- en Bosbouw waaronder ook de horeca valt. Het label toont aan dat Da Franco authentieke Italiaanse gerechten bereidt met Italiaanse kwaliteitsproducten en volgens de opgelegde kwaliteitsnormen.

“In al die jaren mocht ik tal van bekende gezichten verwelkomen uit de sport- en tv-wereld, uit binnen- en buitenland. Veel klanten werden vrienden voor het leven. Ik kan ze niet allemaal persoonlijk uitnodigen. Daarom vieren we de hele maand februari feest”, zegt Francesco Cottone.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio