Marianne Vos: “Schrijf Sanne Cant maar op voor de medailles”

Marianne Vos: “Schrijf Sanne Cant maar op voor de medailles”

Foto: Photo News

Marianne Vos fladdert tegenwoordig weer zoals in haar beste dagen door de modder. De zevenvoudige wereldkampioene (2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014) won zeven van haar acht laatste wedstrijden en de Nederlandse is zaterdag dan ook torenhoge favoriete om een achtste wereldtitel aan haar indrukwekkende palmares toe te voegen.

We zagen de voorbije twee dagen niemand meer oefenrondjes over het parcours rijden dan Marianne Vos. Ook op haar 29 jaar laat de beste wielrenster aller tijden niets aan het toeval over.

We zagen je gisteren even onderuit gaan op de bewuste schuine strook. Blij dat deze is aangepast?

“Het ligt er nu beter bij, ja. Je kan nu een dalende lijn volgen die gisteren nog onmogelijk was. Maar er zijn nog wel andere gevaarlijke stukken op het parcours waar je fouten kan maken. Die zullen het verschil maken. Je kan immers niet voorzichtig zijn tijdens een WK. Het is gewoon koers. Als je het even rustig aan wil doen, bekoop je dat.”

Er ligt nu veel sneeuw en ijs. Hoop je dat het morgen zal dooien?

“Ik doe het met het parcours zoals het erbij ligt. Als het morgen dooit zal het toch nog altijd glad zijn. Het is de keuze tussen ijs of modder op ijs. Glad blijft het sowieso. Het parcours leent zich wel uitermate voor een lange solo.”

Zeven zeges op acht wedstrijden. Je walst de tegenstand tegenwoordig weer plat als vanouds.

“Ik ben inderdaad niet ver van mijn allerbeste niveau ooit verwijderd. Ik voel me de laatste weken heel goed. Daar had ik begin december niet van durven dromen. Ik kwam van nogal ver terug en wist niet of ik dit niveau ooit nog wel zou kunnen halen. Het is echt genieten om zo te koersen. Maar vergis je niet: het niveau van het vrouwenveldrijden is de voorbije jaren in de breedte zeker en vast gestegen. De top is even sterk als vroeger, maar nu breder. Iedereen zal zaterdag naar mij kijken, maar dat ben ik al gewoon.”

Als Belgen willen we natuurlijk ook graag weten wat je van Sanne Cant verwacht.

“Sanne zal zeker goed zijn zaterdag. Ze is technisch misschien wel de beste van het hele pak. Ze heeft ook goed getraind en naar dit WK toegeleefd. Schrijf ze maar op voor de medailles hoor. Voor minder dan de wereldtitel is ze niet naar Luxemburg gekomen. En onderschat ook Ellen van Loy niet.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.