Dit bedrijf haalde een contract binnen bij het grote NASA

Dit bedrijf haalde een contract binnen bij het grote NASA

IT-man Frank Beekman en CEO Bart Vandezande bij de onderdelen die NASA aankocht. Foto: mma

Alveringem -

Het bedrijf Anemo uit het kleine Leisele mag zaken doen met de Amerikaanse ruimtevaartdienst NASA. Er werd alvast één contract binnengehaald.

“Ons bedrijf geeft technisch advies over snelbevestigers en verkoopt die wereldwijd”, zegt bedrijfsleider Bart Vandezande. “De astronauten die met het ruimteveer naar Mars gaan, krijgen een 3D printer en een ‘shredder’ mee. De shredder dient om plastic, zoals hun voedselzakjes, te vermalen. Daarmee en met een 3D-printer kunnen ze voorwerpen maken die ze nodig hebben om reparaties uit te voeren. Wij leveren de bevestigingselementen of camlocs voor die toestellen. Dat zullen we zo goed als zeker ook mogen doen voor de Ice Cubes, blauwe boxen waarin de NASA experimenten doet.”

Anemo doet het wereldwijd goed. “Onlangs nog hebben we een bevestigingstool verkocht aan diverse vliegmaatschappijen zoals Air Berlin, Delta Air Lines, Air Iceland. Dat zijn geen eenvoudige dingetjes. Aan die tool is 22 weken gewerkt. Hij kost 12.000 euro per stuk. Aan Disneyland in de VS verkochten we bevestigingselementen voor de verlichting. De Amerikaanse markt is goed voor een derde van onze omzet.”

Het bedrijf groeit jaarlijks met 24 procent. “Dat is een gevolg van de enorme vraag naar onze producten. Enkel vorig jaar was dat even minder, door problemen met de IT. Helaas ook, we hebben het erg moeilijk om in deze streek personeel te vinden. Ons bedrijf heeft dringend behoefte aan een man voor de Amerikaanse markt. Een graduaat mechanica of een goede technische kennis en vlot Engels praten, zijn de enige voorwaarden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees