Brouwerij De Poes is eerste in Tielt sinds Den Anker stopte in 1964

Na halve eeuw wordt weer bier gebrouwen

Na halve eeuw wordt weer bier gebrouwen

Voortaan wordt het pittig blondje De Poes gebrouwen in de eigen ketels van Stijn David in Tielt. Foto: slr

Tielt -

Stijn David (42) heeft vrijdagavond zijn eigen brouwerij ‘De Poes’ geopend in Tielt. Na meer dan vijftig jaar zal er eindelijk weer bier gebrouwen worden in de Europastad. De brouwer zal ook rondleidingen geven in zijn bedrijf.

Meer dan vijftig jaar nadat de laatste brouwerij in Tielt de deuren heeft gesloten, wordt er weer bier gebrouwen in de stad. Tieltenaar Stijn David (42) heeft vrijdagavond de nieuwe brouwerij ‘De Poes’ geopend. De naam verwijst naar het bier ‘De Poes’ dat de brouwer in 2012 op de markt bracht.

Het blonde biertje is al in heel wat horecazaken te vinden, maar werd tot voor kort gebrouwen in een brouwerij in Woesten, bij Vleteren in de Westhoek. Het was altijd de droom van Stijn om een eigen brouwerij te openen en via contacten kwam hij terecht in het vroegere gebouw van chemiebedrijf Servilab op de industriezone Tielt-Zuid.

“Ik heb er bewust voor gekozen om stapsgewijs te werk te gaan”, zegt Stijn. “Een eigen brouwerij opstarten kost namelijk heel wat geld en het is ook zeer tijdrovend. Daarom heb ik eerst enkele jaren als gastbrouwer gewerkt in Woesten. Zo heb ik ook de knepen van het vak geleerd.”

INFO

www.brouwerijdepoes.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio