VOETBAL1STE PROVINCIALE VK LIEDEKERKE - ERC HOEILAART - Steve Desaegher wil met Liedekerke op elan doorgaan

“Behoud de eerste opdracht”

“Behoud de eerste opdracht”

Steve Desaegher verlengde al zijn contract met Liedekerke. Foto: dsj

Liedekerke -

Liedekerke gaat op de Heuvelkouter op zoek naar bevestiging na de uitoverwinning van vorige week op Stokkel. Alle staartploegen roeren zich waardoor de marge dun blijft voor de ploeg van topschutter Steve Desaegher.

Hoeilaart prijkt op de zesde plaats, maar de heenmatch was wel één van de vijf wedstrijden die door Liedekerke werd gewonnen. Een goed voorteken?

Steve Desaegher: “Liedekerke wil uiteraard op zijn elan doorgaan na de zege op Stokkel, maar een gezondheidswandeling wordt het uiteraard niet tegen een uitstekende ploeg. Hoeilaart serveert verzorgd voetbal en dat ligt ons wel. We wonnen inderdaad op Hoeilaart, maar dat garandeert nog geen goed resultaat in de terugwedstrijd. Offensief ingestelde ploegen liggen ons wel beduidend beter dan teams die in een egelstelling kruipen. We kunnen dus mogelijk opnieuw oogsten, maar dan zullen we wel bij de les moeten zijn, geconcentreerd en met inzet spelen. De zege van vorige week krikte alvast het vertrouwen op.”

Jij verlengde al jouw contract. Een verhaal van trouw in goede en slechte dagen zoals goede huwelijkspartners?

“De groep valt zeker niet uit elkaar. Het gros van de spelers blijft Liedekerke trouw. Het behoud vormt nu de eerste opdracht. Indien de vaste waarden blijven en aangevuld worden met drie versterkingen, dan zie ik Liedekerke volgend seizoen opnieuw boven drijven. Nu komt het erop aan om ons eerst te redden. We houden enkel Grez-Doiceau en Butsel achter ons. Het zou dus wel eens een race van lange adem kunnen worden om de veilige haven binnen te varen. Tegen Hoeilaart spelen we thuis. Stap per stap moeten we opnieuw een thuisreputatie uitbouwen. Een zegereeks neerzetten kan ons uit de penarie helpen, maar we redden het ook wel indien we alle thuiswedstrijden winnen. Positief is alvast dat we nog steeds een hechte groep vormen.”

Als aanvaller is het ook anders voetballen bij een team in volle degradatienood?

“Ik maakte het als eens mee met Ternat toen we voor het behoud streden in derde klasse. Je krijgt uiteraard minder doelkansen. Met twaalf goals zit ik nog steeds aan een goed gemiddelde, maar ik wil mijn goals meteen inruilen voor puntengewin. Mijn goals zijn slechts van nut wanneer ze straks ook het behoud opleveren. Liedekerke krijgt nog alle staartploegen thuis. Dat vormt een opsteker, al is het geen garantie op succes.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio