Kevin Pauwels: “Het twitterincident met Van Aert zal wel slijten”

Kevin Pauwels: “Het twitterincident met Van Aert zal wel slijten”

Foto: Marc Van Hecke

Kevin Pauwels moet voor de vijfde keer in zijn carrière vrede nemen met een bronzen WK-medaille. Hij eindigde zondag op ruim twee minuten van wereldkampioen Wout van Aert. “Dit was het hoogst haalbare”, zei hij na afloop.

Zes lekke banden voor Lars van der Haar, vijf voor Gianni Vermeersch, zes voor Michael Vanthourenhout: het WK van de lekke banden bleek iets milder voor Kevin Pauwels. “De bandenkeuze speelde niet zo’n belangrijke rol, maar ik had mijn banden gewoon harder moeten zetten. Als ik ze harder had gezet, zou ik minder hebben platgereden”, moest Kevin Pauwels toegeven.

Na Sankt Wendel (2011), Koksijde (2012), Hoogerheide (2014) en Heusden-Zolder vorig jaar knokte Pauwels zich voor de vijfde keer naar het brons . “Ik probeerde Mathieu van der Poel te volgen in het begin”, zei hij, “maar hij legde echt een ongelooflijk hoog tempo op. Ik voelde dat ik hem niet zou kunnen blijven volgen.” Uiteindelijk was het een lekke band die hem terugsloeg naar zesde à zevende positie. Toch slaagde Pauwels er nog in om weer naar de derde plek te rijden. “Meer zat er wellicht niet in”, moest hij toegeven, “ik kan wel met die derde plek leven en ik sta toch weer op het podium. Op een WK is dat toch altijd speciaal.”

Kevin Pauwels kwam nog even terug op het Twitterincident met Wout van Aert. “Tijdens de wedstrijd ben ik er niet mee bezig geweest. Voor de wedstrijd is dat wat vervelend, maar ik denk niet dat dit invloed heeft gehad. Ik heb er niet van wakker gelegen. Ik denk dat Wout dit wel zal vergeten. Het was ook niet echt de bedoeling om hem te viseren. We hebben het niet uitgepraat, maar het zal wel slijten.”

Corrigeer