Seks & Relaties

Daten na je dertig: deze vrouw heeft tips voor je

Daten na je dertig: deze vrouw heeft tips voor je

Foto: shutterstock

Toen de Australische Iona Yeung haar relatie onverwacht zag eindigen toen ze 31 was, raakte ze in paniek. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten en begon opnieuw te daten, met vallen en opstaan. Haar ervaringen deelt ze op haar blog, 30 Ever After.

Onverwacht weer single zijn op 31, het was niet hoe Iona zich haar leven had voorgesteld. “Ik werd vaak wakker in het midden van de nacht, doodsbang dat ik nooit meer iemand zou tegenkomen”, vertelt ze aan Daily Mail Australia. “Wanneer je iedereen rondom je ziet trouwen, is het geen wonder dat je panikeert en denkt dat je alleen zal achterblijven.”

In plaats van te blijven panikeren, besloot Iona haar zorgen aan het internet toe te vertrouwen. Op haar blok ‘30 Ever After’ vertelde ze eerlijk over single zijn en daten na je dertig. Drie jaar later noemt ze zichzelf relatiecoach voor single vrouwen én is ze verloofd met een man die ze leerde kennen via een datingapp.

Daten na je dertig: deze vrouw heeft tips voor je
Foto: Iona Yeung

“Er staat meer op het spel als je aan het daten moet na je dertig”, zegt ze. “Maar eens ik het vanop een afstand bekeek, leerde ik dat ik niet bang mocht zijn om alleen te blijven. Zo zou ik de verkeerde types aantrekken”. Ze nam een hobby, swingdansen, om haar sociaal leven opnieuw op de rails te krijgen. “Toen ik twee jaar later opnieuw ging internetdaten, ging het opnieuw beter met mij”.

Uit haar avontuur leerde Iona een aantal levenslessen, die ze deelt op haar blog .

- “Ga niet op zoek naar iemand die je wil redden, ga er niet van uit dat zulke helden rondlopen”

- “Wees je eigen held en hou rekening met wie je bent, zodat je de juiste personen aantrekt.”

- Veel dertigers lopen rond met negatieve gevoelens. Vooral vrouwen vinden dat er te weinig goede mannen rondlopen. Probeer die negativiteit te bannen, want ze zit in de weg van wat je eigenlijk wil. Laat je geen schrik aanjagen door vriendinnen die medelijden hebben of je willen koppelen aan hun ‘énige vriend die nog single is ”.

- “Leg jezelf geen druk op: niet elke man met wie je afspreekt, moet ‘de ware’ zijn”.

- “Ga zijn berichten niet overanalyseren. Zie ze als een manier om te converseren, niet als een essay dat zijn onderliggende gedachten blootlegt.”

- “Stuur zelf overzichtelijke berichten: focus op één boodschap en gooi niet alles door elkaar in een vreselijk lang bericht”.

- “Denk na over hoe je berichten overkomen bij de andere. Als je teleurgesteld bent omdat iemand je al voor de tweede keer heeft laten zitten, zeg dan beleefd hoe jij je daarbij voelt. “Ik begrijp dat je werk belangrijk is, maar als onze date zo vaak uitgesteld wordt heb ik het gevoel dat jouw prioriteiten anders liggen. Kan dat?” komt anders over dan “Laat je me weer zitten? Ik wou dat je me nooit had uitgevraagd”.

Corrigeer

In het nieuws

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees