VOETBAL 1STE PROVINCIALE VK LIEDEKERKE - erc HOEILAART - Student Sam Smismans drukt zijn stempel

“Dit is de verdienste van de hele ploeg”

“Dit is de verdienste  van de hele ploeg”

Sam Smismans: “Hopelijk zijn we nu gelanceerd.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Hallenaar Sam Smismans was dit seizoen nog niet vaak aan het feest op de Heuvelkouter, maar zondag ontpopte de student-opticien zich tot de Liedekerkse matchwinnaar met een voet in beide thuistreffers.

De Liedekerkse opluchting bij het slotsignaal was te horen tot aan de andere kant van de Dender?

Sam Smismans: “Ik drukte mijn stempel op de wedstrijd en ben blij met mijn treffer en die pre-assist, maar het was toch vooral de overwinning op zich die me tevreden stemde. Het is de verdienste van de hele ploeg dat we de volle buit binnenrijfden en een tweede driepunter op rij lieten optekenen na de zege op Stokkel.”

“Liedekerke de veilige haven binnen loodsen is het enige wat de komende maanden belangrijk is. Hoe sneller we dat voor mekaar krijgen, hoe beter dat is voor ons gerust gemoed. Voor mezelf was het na Nieuwjaar vooral focussen op de examens. Ik wil aan de slag in de optiekzaak van mijn ouders en heb dat diploma nodig. Nu zijn de examens gelukkig achter de rug en kan ik me helemaal richten op het voetbal.”

Met Hoeilaart werd één van de betere ploegen gevloerd, wat perspectieven biedt?

“Hopelijk zijn we nu helemaal gelanceerd. De heenronde viel zwaar tegen voor Liedekerke, maar ook voor mezelf. Ik kreeg weinig speelkansen en kwam vaak niet verder dan Liedekerke B. Net voor Nieuwjaar liep ik een polsbreuk op, die een operatie vergde.”

“Na de winterstop pikte ik de draad opnieuw op. In de groep wijzen alle neuzen in dezelfde richting wat belangrijk is, want voetbal blijft in eerste instantie een ploegsport. We willen allen dolgraag in eerste provinciale blijven en moeten dat samen bewerkstelligen.”

Je werd als linksbuiten geposteerd en dat ging jou goed af?

“Ik werd opgeleid als spelverdeler, maar bij de Pepingense beloften werd ik ook wel als linksbuiten uitgespeeld. Die positie was me dus helemaal niet vreemd. Na een gesloten eerste helft kwamen we er steeds sterker uit. We versierden de betere kansen en wonnen verdiend. Hopelijk kunnen we nu op dit elan doorgaan.”

“Naar volgend seizoen toe is de kogel nog niet door de kerk. Ik moet nog met de club praten. Ik probeer in de terugronde veel speelminuten te vergaren.”

“Ik hoop zowel mijn seizoen als dat van de ploeg verder op te smukken. Indien zowel de club als deze speler tevreden zijn met een opwaartse prestatiecurve, zitten we straks misschien wel snel op dezelfde golflengte.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio