Lokale handelaars laten voortaan boodschappen afleveren bij u thuis

Lokale handelaars laten voortaan boodschappen afleveren bij u thuis

Bram en Luk Pieters zien heel wat mogelijkheden in het nieuwe systeem. Foto: idh

Halle -

Als de klanten niet meer tot bij de handelaars komen, dan stappen de handelaars gewoon zelf naar hun klanten. Zo groeide bij een aantal handelaars in Halle het idee om een boodschappendienst aan huis te organiseren.

"We zijn nog maar een goeie week bezig en het systeem werkt echt wel", glundert de slagersfamilie Pieters op de Halse Beestenmarkt die meteen mee op de kar sprong. "We hebben al meer dan tien pakketten mogen leveren wat in deze opstartfase een succes is. De boodschappendienst aan huis kan enkel maar groeien."

"Het systeem is eenvoudig. Klanten bestellen wat ze nodig hebben op de website van beedrop.be, de organisatie die voor ons de leveringen doet. Men kan in meerdere winkels bestellen die aan het project meedoen en de boodschappen in een pakket thuis laten leveren. Zo is het perfect mogelijk om vlees te bestellen bij ons, groenten bij Vandevoorde en brood bij 't Kramiekske of Terrijn bijvoorbeeld. Voorlopig wordt er in de opstartfase enkel op donderdag aan huis geleverd maar we hopen om dit snel te kunnen uitbreiden. Wij als handelaars zorgen er voor dat onze pakketten op de leverdag bij het centrale punt geraken van waaruit Beedrop alles oppikt en ronddraagt. Deze boodschappenservice is voor de klant zelfs helemaal gratis", aldus Bram en Luk Pieters.

De thuisleveringsdienst Beedrop is in Oost-Vlaanderen al langer actief met het aan huis leveren van boodschappen en slaat nu ook zijn vleugels uit in Vlaams-Brabant. Halle is een van de eerste steden waar het thuis afleveren van boodschappen van lokale handelaars een feit is. "Onze grote troef in vergelijking met andere thuisleverdiensten van supermarkten is dat we samenwerken met lokale handelaars. Mensen kopen zo vers, lokaal en ze beslissen zelf wat op hun bord komt", aldus Stefan van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop. "Mensen werken vaak laat en geraken niet op tijd voor sluitingstijd bij hun lokale handelaars. Of ze zien op tegen de verplaatsing, of ze hebben nog andere activiteiten af te werken. In Halle nam de thuisleverdienst alvast een blitzstart. Op anderhalve week hebben we in Halle al 556 geregistreerde klanten. Niet toevallig kozen we Halle uit om ons in Vlaams-Brabant te lanceren. De stad gaat gebukt onder een ernstig mobiliteitsprobleem waardoor mensen al eens nadenken over een verplaatsing naar de winkel in het stadscentrum".

Een tiental handelaars, waaronder slagers, bakkers, groentehandelaars en zelfs het streekproductencentrum, werken reeds mee. Heel wat anderen kijken met veel interesse toe en gaven reeds te kennen ook in het systeem van thuislevering te willen instappen. "Halle is een moeilijk bereikbare stad voor wie snel in het centrum een boodschap wil doen. Het helpt ons echt vooruit doordat we deze extra service aan onze klanten kunnen aanbieden", aldus Bram Pieters. "Onlangs was de straat even afgesloten en we voelden direct een terugval van 35% minder omzet. Met de heraanleg van de Beestenmarkt staat ons nog wat te wachten zodat we niet getwijfeld hebben om met Beedrop in zee te gaan. De thuisleverdienst bood zich net op het goede moment aan. Op die manier kunnen klanten toch bij ons terecht".

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio