Jonge chef start nieuw avontuur met restaurant op de Markt in Deinze

Marleen Sierens (47) , de nieuwe chef Jo Taveirne (22) en zijn partner Inke Van Hyfte (28) en schepen Bruno Dhaenens, samen met Marleen de vroegere zaakvoeders van de tearoom Suzanne. Foto: jdv

Deinze -

Jo Taveirne (22), keukenchef van het restaurant Den Oesterput in het West-Vlaamse Wevelgem en afkomstig uit Bissegem, en zijn partner Inke Van Hyfte (28) openen op 15 februari de deuren van hun culinair restaurant Bastide 71 op de Markt in Deinze.

Het jonge koppel neemt dan de bekende tearoom Suzanne over van de Deinse schepen Bruno Dhaenens en zijn partner Marleen Sierens. Twee en een half jaar geleden openden die in de vroegere bloemenwinkel Vanderplaetsen hun tweede horecazaak. Hun andere zaak is de intussen tot ver over de stadsgrenzen bekende en druk beklante brasserie BrunO langs de Leiedam. “De combinatie van de twee zaken is door diverse omstandigheden onhoudbaar geworden”, zeggen Bruno en Marleen. “Wij denken bijvoorbeeld aan het vinden van voldoende personeel. Daarom laten we de tearoom over aan een jong ambitieus koppel dat de Deinzenaren gastronomisch wil verrassen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio