Burgemeester: “Aantal kampeerplaatsen op Rock Werchter wordt dit jaar nipt”

Burgemeester: “Aantal kampeerplaatsen op Rock Werchter wordt dit jaar nipt”

Foto: BELGA

Rotselaar -

Dirk Claes (CD&V), burgemeester van Rotselaar, verwacht dat er dit jaar tijdens Rock Werchter nog nipt voldoende kampeerplaatsen ingericht kunnen worden. Dat ondanks het feit dat de festivalorganisatoren hun camping langs de Grotestraat dit jaar niet kunnen realiseren. Op die camping was plaats voor circa 10.000 festivalgangers.

Alle campings in de omgeving van Rock Werchter boden samen vorig jaar plaats aan circa 50.000 kampeerders wat net voldoende was om de toestroom op te vangen. Een vijftal zonevreemde campings, met een gezamenlijke capaciteit van zo’n 7.000 a 8.000 plaatsen, mocht vanaf dit jaar echter niet meer worden ingericht. De organisatoren dachten dat op te vangen door een nieuwe camping langs de Grotestraat, maar de bouwinspectie liet een tijdje geleden de werken daarvoor stilleggen omdat de nodige vergunningen ontbraken.

De afgelopen tijd werd koortsachtig gezocht naar oplossingen. “We hebben inmiddels vernomen dat enkele inrichters van campings hun capaciteit zullen uitbreiden met in totaal ongeveer 3.000 plaatsen. Ook de organisatoren van Rock Werchter kunnen hun grote Hive-camping uitbreiden. Rekening houdend met het feit dat het aantal kampeerders tijdens Rock Werchter jaar na jaar afneemt, denk ik dat we daardoor toch voldoende camping zullen kunnen aanbieden. Het wordt wel nipt”, aldus Dirk Claes.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees