Masterplan om abdij Affligem aantrekkelijker te maken

Masterplan om abdij Affligem aantrekkelijker te maken

In de abdij Affligem werd een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de opmaak van een masterplan. Foto: rds

Aalst / Affligem -

De gemeente Affligem, de stad Aalst, het projectpartnerschap Landschap van Erembald tot Kravaalbos en de abdij Affligem gaan samenwerken aan een ambitieus masterplan om de schoonheid van het historische abdijlandschap te herstellen.

Via het Lanschap van Erembald tot Kravaalbos werken acht partners al enkele jaren, met succes en over de provinciegrens heen, samen aan een toeristisch-recreatieve opwaardering van het oude abdijlandschap. De Vlaamse regering heeft het intussen zelfs uitverkoren tot een strategisch project. De abdij, eeuwenlang een van de belangrijke in onze lage landen, oefende in haar bijna duizendjarige bestaan dan ook een immense invloed uit op de streek. Denk maar aan de hoeves, steengroeves, de vele water- en windmolens en zeventien vijvers. Via het projectpartnerschap wil men de landschappelijke kwaliteit van dat abdijlandschap beschermen, versterken en herstellen.

Een eerste gezamenlijke actie wordt de lancering van een studieopdracht voor de opmaak van een gebiedsvisie voor het abdijlandschap, een masterplan voor de abdijsite en een inrichtingsplan voor de Abdijstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio