Ouders blij met middelbare Steinerschool: “Nu moeten onze kinderen niet meer naar Brussel of Gent”

Mama Daisy en zoon Charles: “Steinerschool was voor ons een bewuste keuze.” Foto: lds

Aalst -

Aalst heeft er vanaf volgend schooljaar een middelbare school bij: na lagere- kleuterklassen richt de Steinerschool aan de Affligemdreef ook een instituut voor secundair onderwijs in. Op 1 september 2017 starten er de lessen van het ‘zevende jaar’, of eerste middelbaar.

Daisy Thater is niet de enige, bijzonder gelukkige ouder op de speelplaats van de Rudolf Steinerschool Michaëli. Velen reageren opgelucht op het nieuws dat de inrichtende macht van het middelbaar steineronderwijs Vlaanderen formeel groen licht geeft om in Aalst de achtste secundaire Steinerschool van Vlaanderen op te richten.

“We zijn heel blij dat de mogelijkheid zal bestaan, want we wachten er al lang op”, vertelt Thater. “Waarom? Wij staan achter de Steinerpedagogie, en naar een andere Steinerschool in Brussel of Gent laten gaan, zou te moeilijk zijn.”

Het project is een initiatief van een groep ouders en (ex-)leerkrachten van de lagere Steinerschool die een onderwijsdossier uitwerkten voor de stapsgewijze oprichting van een zevende tot twaalfde klas — een eerste tot zesde middelbaar in ASO-termen. “Het grootste verschil met het reguliere onderwijs is dat in een Steinerschool hart, handen en hoofd even belangrijk zijn. Leerlingen krijgen naast klassieke kennisvakken ook ambachten en kunstvakken.”

“Op 1 september 2017 wordt gestart met een zevende klas waar 24 leerlingen les kunnen volgen”, vertelt meester Karel. “Hiervoor worden tijdelijke lesruimtes voorzien op de grond naast de lagere school.”

De bouw van een definitieve school zou in 2019 of 2020 afgerond moeten zijn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio