Nieuwenhuis showt regenboogtrui met verve in Hoogstraten

Nieuwenhuis showt regenboogtrui met verve in Hoogstraten

Foto: BELGA

Joris Nieuwenhuis heeft zijn eerste zege beet in de regenboogtrui. De Nederlander toonde zich op het modderparcours van Hoogstraten sterker dan Eli Iserbyt. “Ik ben blij dat we nog eens een moddercross kregen voorgeschoteld”, zegt hij, “zo’n klinkende zege doet deugd.”

Nieuwenhuis domineerde samen met Eli Iserbyt de wedstrijd en wist uiteindelijk het verschil te maken in de loopstrook door de modder richting finish. “Ik ben er echt trots op dat ik deze cross mag bijschrijven op mijn palmares. Ik teer nog steeds op die WK-vorm en dan is het leuk dat je nog een overwinning mee kan graaien na zo’n spannende wedstrijd.”

Nieuwenhuis verkleinde zijn achterstand op Quinten Hermans van zes naar vier punten in de strijd om het klassement van de Superprestige. “Ik geef de hoop nog niet op”, zei hij. Al zal het wel moeilijk worden met nog slechts één manche te gaan volgende week in Middelkerke. “Ik ga er alles aan doen om die leidersplaats te verdedigen”, aldus de Europese kampioen die zaterdag won in Lille en vrede had met zijn derde plaats in Hoogstraten. “Vandaag mankeerde het mij aan frisheid”, moest hij toegeven, “meer zat er niet in.”

Corrigeer