Terrorist van het Louvre is fan van Rode Duivels

Terrorist van het Louvre is fan van Rode Duivels

Foto: REUTERS

De 29-jarige Egyptenaar die verdacht wordt van de aanval op een soldaat vrijdag aan het Louvre in Parijs, is fan van de Rode Duivels. Dat concludeert La Dernière Heure uit de Twitter-account van de man, die heel wat van onze beste voetballers volgt.

Terrorist van het Louvre is fan van Rode Duivels
Foto: Photo News

Abdullah Reda El Hamamy volgt onder meer Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen, Eden Hazard, Vincent Kompany en Kevin De Bruyne op Twitter. Het toont toch al zeker een grote interesse in het leven en de prestaties van onze Rode Duivels. Dat geldt ook voor andere bekendheden die hij volgde, zoals Barack Obama, Bill Gates en Oprah Winfrey.

Minder verbazend is dat hij op de sociaalnetwerksite ook enkele controversiële Islampredikanten volgde, zoals Mohamed al-Arifi.

Motief onduidelijk

Wat de Egyptenaar vrijdag bezield heeft, is nog onduidelijk. De man viel vier militairen aan de ingang van het Louvre aan met een mes en riep “Allah is groot”, maar werd vervolgens neergeschoten. Hij kreeg onder meer een kogel in de buik en is er erg aan toe, maar hij lijkt het te overleven.

Hij weigert intussen mee te werken met de politie. Zondagochtend vond al een eerste verhoor plaats. “Maar dat was erg kort”, verklaarde een bron nabij de Franse procureur. Hij wil voorlopig dus niet praten met de agenten.

“Mijn zoon is geen terrorist”

In de krant al-Masry al-Youm ontkent de vader van de verdachte dat zijn zoon er iets mee te maken heeft. “Mijn zoon is geen terrorist en heeft geen politieke verbondenheid”, klinkt het. Lees er hier meer over.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees