Belofte maakt schuld

Tom Boonen krijgt speciaal fandorp van 200 meter tijdens Parijs-Roubaix

Tom Boonen krijgt speciaal fandorp van 200 meter tijdens Parijs-Roubaix

Foto: AFP

Tom Boonen rijdt op 9 april zijn laatste Parijs-Roubaix en meteen ook zijn laatste profkoers uit zijn carrière. Voor de gelegenheid wordt er tijdens de kasseiklassieker een speciaal fandorp opgericht van wel 200 meter lang. Dat had de organisatie van de Eurométropole Tour vorig jaar beloofd, en die belofte maakt nu schuld.

In samenwerking met de Belgische en de Franse steden Doornik en Templeuve zal “Le Royal Cazeau Pédale”, de organisatie van de Eurométropole Tour, een zone van 200 meter afbakenen ter hoogte van de bekende Moulin de Vertain in Templeuve.

De toegang tot het fandorp zal helemaal gratis zijn. Er wordt een grote tent, een groot scherm, drank- en eetstandjes en heel wat muzikale omkadering voorzien.

Schijfremmen

Tom Boonen (36) koerst in zijn laatste voorjaar met schijfremmen, een innovatie die hij de grootste verbetering aan fietsen noemt “die hij doorheen zijn carrière heeft gezien”. Toch zijn zogenaamde ‘disc brakes’ controversieel. Zijn schijfremmen nu gevaarlijk of niet? Wat zijn de voor- en nadelen? Wij deden de test. Met een varkenspoot... Bekijk hier de beelden!

Tom Boonen krijgt speciaal fandorp van 200 meter tijdens Parijs-Roubaix
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.