Spaanse krant valt Wout van Aert al voor de tweede keer aan (zonder bewijs)

Spaanse krant valt Wout van Aert al voor de tweede keer aan (zonder bewijs)

De Spaanse sportkrant AS beschuldigt Wout van Aert van mechanische doping. AS zette op zijn site een filmpje online van de Krawatencross in Lille en stelt zich openlijk de vraag of de wereldkampioen met een motortje in de fiets rijdt. Het is de tweede keer in een maand tijd dat AS de wereldkampioen veldrijden viseert... zonder harde bewijzen.

AS vindt dat de fiets van Wout van Aert tijdens de Krawatencross in Lille rare dingen doet. Terwijl Van Aert slipt met zijn achterwiel, maar snel zijn foutje herstelt, blijft hij fietsen. “Is dit een motor in de fiets?”, vraagt AS zich openlijk af (bekijk hier de beelden). Het incident gebeurt echter op volle snelheid, tijdens een demarrage van Van Aert...

Op 19 januari beschuldigde AS de wereldkampioen ook al van het rijden met een motortje, ditmaal in de wereldbekerwedstrijd in Fiuggi. “Wout van Aert raakt met zijn achterwiel vast in de modder, maar zijn achterwiel gaat plots sneller draaien dan normaal. Moest een pedaal de grond raken, kan dit ook zo’n beweging als gevolg hebben, maar dit is te gewelddadig”, zo schreef AS in januari.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.