Wenduine krijgt nieuwe Ringlaan: “grootste infrastructuurwerken ooit hier”

Wenduine krijgt nieuwe Ringlaan: “grootste infrastructuurwerken ooit hier”

Aan de Manitobahelling komt een gloednieuwe rotonde met speciale aandacht voor fietsers en voetgangers. Foto: mvn

De Haan -

Het gemeentebestuur van De Haan broedt op de volledige herinrichting van de Ringlaan in Wenduine. Het dossier ligt nu voor de definitieve goedkeuring op het kabinet van Ben Weyts (N-VA). Kostenplaatje: 9 miljoen euro. “Dit zal de verkeerssituatie zwaar verbeteren.”

“Zonder twijfel één van de grootste infrastructuurwerken ooit in deze deelgemeente”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Meyers (Bewust ‘12) uit. “En ze zullen meteen ook zorgen voor een hele verbetering op het vlak van verkeersveiligheid.”

Het gemeentebestuur van De Haan en de Vlaamse Afdeling Wegen en Verkeer willen binnen afzienbare tijd starten met de volledige herinrichting van de Ringlaan in Wenduine. Tussen de Manitobawijk en het kruispunt van de Drift met de Leopold II-laan krijgt de weg een make-over.

“We willen de aanleg van een gloednieuwe rotonde aan de Manitobahelling waarbij er speciale aandacht zal besteed worden aan het fiets- en voetgangersverkeer zodat die op een veilige manier kan verlopen”, zegt Meyers. “Er komt een voetpad, een parkeerstrook voor langparkeren, een fietspad en een rijstrook in beide richtingen. Beide wegvakken blijven gescheiden door een middenberm.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio