ATLETIEKBK MEERKAMPEN

Yoika De Pauw: “Hoop op EK-limiet voor Polen”

Gent / Lokeren -

Op de nationale kampioenschappen vijfkamp in de Gentse Topsporthal werd het voor Yoika De Pauw een zilveren plak achter Noor Vidts. “Ik ben echt tevreden”, klonk het na afloop bij de 21-jarige atlete van STAX. “Ik heb heel wat van persoonlijke records kunnen verbeteren. Zo haalde ik in het verspringen 5,52 meter. De 9"08 op de 60 meter horden was dan weer een seizoensbeste. Mijn eindtotaal heb ik uiteindelijk naar 3.768 punten kunnen brengen, een flink stuk boven mijn persoonlijk record.”

“Het was ook drie jaar geleden dat ik nog eens aan een indoor-vijfkamp kon deelnemen. In 2015 werd een stressfractuur aan de voet vastgesteld, zodat de atletiek gedurende een hele tijd op een laag pitje kwam te staan. Allicht wegens het te lange stilzitten achteraf kreeg ik daardoor een trombose in de kuit. Vorige winter heb ik mijn bedrijvigheid in de competitie dan ook beperkt tot het kogelstoten. Na een jaar afwezigheid had het immers geen zin om in de andere disciplines uit te komen.”

Hoogspringen

De voorbije zomer kon de studente handelswetenschappen, die nu haar bachelor afwerkt, dan weer voluit voor de meerkamp gaan. “Zo ging ik in het hoogspringen over 1,70 meter en daar was ik heel blij om. Die meerkamp blijft trouwens mijn grote doel. Midden juli zijn er immers in Polen de Europese kampioenschappen voor beloften. Op 20 mei krijg ik de kans om in Zwitserland de kwalificatienorm te behalen. Voor de zevenkamp moet ik dan wel voorbij de 5.512 punten. Die limiet is zeker haalbaar, maar om het vooropgestelde doel te halen zal ik zeker moeten werken aan de hordendiscipline en aan de specifieke loopnummers.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio