Ook schepen Van Herzeele en gemeentesecretaris doorverwezen in zaak rond cultuurcentrum Nova

Burgemeester die voor rechter moet verschijnen: “Dit is geen gesjoemel”

Burgemeester die voor rechter moet verschijnen: “Dit is geen gesjoemel”

Burgemeester Claeys moet zich verantwoorden voor het aanbrengen van valse stukken. Foto: jrz

Nazareth -

Drie leden van het gemeentebestuur van Nazareth, onder wie burgemeester Danny Claeys (CD&V) moeten voor de correctionele rechtbank verschijnen voor onregelmatigheden bij de bouw van cultuurcentrum Nova. De burgervader blijft zijn onschuld staande houden: “Dit is geen gesjoemel”, zegt hij.

Het gemeentebestuur kocht de parochiezaal in 2002 en gaf een Gents architectenbureau de opdracht om er plannen voor op te maken. Een aannemer uit Melle werd aangesteld om de werken uit te voeren. Die stelde vast dat de architect fouten had gemaakt. Zo was er onder meer geen onderzoek uitgevoerd naar asbest en was de architect aangesteld zonder dat andere architecten zich kandidaat konden stellen.

Nadat de aannemer één en ander had aangeklaagd, werd hij ontslagen. De man liet het daar niet bij en diende klacht in voor valsheid in geschrifte ten opzichte van vier personen: burgemeester Danny Claeys (CD&V), ex-gemeentesecretaris Patricia Dhondt, schepen Christiaan Van Herzeele (CD&V) en de architect van Nova.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio