De Kreuners geven present op première schoolmusical ‘Ik wil je’

De Kreuners geven present op première schoolmusical ‘Ik wil je’

Leerlingen en leerkrachten zijn al maanden druk aan het oefenen. Deze vrijdag volgt dan de première. Foto: svl

Dendermonde -

Leerlingen en leerkrachten van het Oscar Romerocollege in Dendermonde brengen vanaf vrijdag een zelfgeschreven musical, waarin liedjes van De Kreuners de rode draad vormen.

Vijftien jaar geleden al werd de eerste musical opgevoerd in het college. “In 2003 schitterden we met ‘Jesus Christ Superstar’”, zegt algemeen directeur Hans Vanhulle. “Vele bekende musicals volgden, maar toen regisseur Pascal Putteman en orkestleider Bart Van Lijsebetten twee jaar geleden ‘Domino’ van Frank Van Laecke programmeerden met de hits van Clouseau, kregen ze zin om zelf creatief aan de slag te gaan. Na wat onderhandelingen met Walter Grootaers en De Kreuners kregen zij de toestemming om de liedjes van de groep te gebruiken in een zelf gecreëerde musical die als titel ‘Ik wil je’meekreeg. Op de première zullen alle leden van De Kreuners ook aanwezig zijn.”

Meer dan 100 medewerkers

De voorbije maanden werd hard gewerkt door de leerlingen, leerkrachten en directie die samen het stuk brengen, technicus zijn of het decor opbouwden. Meer dan honderd mensen werken aan de voorstelling mee.

“Na de laatste opvoering van ‘Domino’ besloten Bart en ik om zelf een stuk te schrijven”, vertelt Pascal Putteman. “We trokken er samen voor naar Frankrijk. En we zouden niet terugkomen voor het klaar was. Het werd snel duidelijk dat de nummers van De Kreuners de rode draad zouden vormen. Het verhaal gaat over een jongen die van zijn vader voetballer moet worden, maar eigenlijk wil hij veel liever zanger zijn.”

Pascal Putteman regisseert de musical, Bart Van Lijsebetten schreef de arrangementen voor koor en orkest en Johan Poppe is productieleider.

De musical wordt gespeeld op vrijdagen 10 en 17 februari en zaterdagen 11 en 18 februari, telkens om 20 uur in de feestzaal van het Óscar Romerocollege, campus Noordlaan. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de school.

INFO

www.romerocollege.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees