Trajectcontrole N42 pas vanaf 22 februari

Trajectcontrole N42 pas vanaf 22 februari

Minister Ben Weyts, geflankeerd door parlementslid Andries Gryffroy, burgemeester Johan Van Durme en schepen Jan Martens. Foto: dpw

Oosterzele / Balegem -

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts kwam gisteren naar Balegem afgezakt om een camerasysteem te bekijken dat nog niet werkt. De trajectcontrole tussen ‘t Parkske en de Leenstraat zal pas wellicht vanaf 22 februari actief zijn.

“De opleidingen voor het capteren en verwerken van de beelden bij onze politiediensten zijn nog aan de gang”, zegt de Oosterzeelse burgemeester Johan Van Durme (CD&V). “Op 22 februari zouden die afgerond moeten zijn. Vanaf dan zullen pv’s kunnen worden opgesteld.”

Oosterzele is een van de eerste Oost-Vlaamse gemeentes die een trajectcontrole heeft op een gewestweg. De gemeente kreeg dan ook een pluim van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

“Wij zetten als overheid voluit in op trajectsystemen”, aldus Weyts. “Ze zijn eerlijker, effectiever en efficiënter dan flitscamera’s, die we op termijn enkel nog zullen inzetten aan bijvoorbeeld kruispunten.”

Oosterzele was er als de kippen bij om een dergelijke controle te installeren, maar is als flinke leerling ook een beetje slachtoffer. “Burgemeester Van Durme: “In totaal kostte dit project 157.000 euro. Vlaanderen subsidieerde 57.000 euro, de provincie stak ons 37.000 euro toe. Zelf hoesten we dus nog steeds 63.000 euro op. Maar vandaag zien we dat Vlaanderen de kosten voor de trajectcontroles integraal draagt.”

“Klopt”, zegt Weyts.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio