Chocoladekampioen kiest Gent om eerste winkel te openen

Chocoladekampioen kiest Gent om eerste winkel te openen

Marijn Coertjens en zijn vriendin Christa bieden naast pralines ook patisserie en brood aan. “Daarmee kunnen we een vast cliënteel uitbouwen.” Foto: fvv

Gent -

Na een succesvolle pop-up tijdens de feestdagen is het volgende week voor echt. De internationaal ­gerenommeerde chocolatier en Belgisch kampioen Marijn Coertjens (34) koos Gent uit om er zijn eigen winkel te openen. “Het blijft ongelooflijk hoeveel smaak je in zeven gram kan stoppen.”

Gent heeft er een aanwinst bij. Marijn Coertjens is niet zomaar een chocolatier, maar de regerende Belgisch kam­pioen die bovendien tot twee keer toe brons haalde op het wereldkampioenschap.

Van een hoekpand op de kruising van de Burgstraat met de Peperstraat, waar vroeger de keukenwinkel ­Al-Al huisde, maakt hij zijn eigen winkel. Hij zal er 24 soorten pralines etaleren. Daarnaast zal het gebouw ruimte bieden aan een bakkerij en een patisserie.

“Voor de patisserie sta ik zelf in, het brood zal van Compaan (de sociale bakkerij, nvdr.) komen. Het spreekt mij wel aan de twee te combineren”, aldus Coertjens. “Pralines zijn een luxeproduct, brood is iets van alledag. Daardoor kunnen we toch een vast cliënteel uitbouwen.”

INFO

www.facebook.com/MarijnCoertjens

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees