Petitie tegen komst appartementsblok in landelijke Heldergem

Petitie tegen komst appartementsblok in landelijke Heldergem

Omwonenden op de plaats waar de ontwikkelaar een appartementsblok met 24 wooneenheden wil neerpoten. Foto: emd

Haaltert / Heldergem -

Buurtbewoners en de dorpsraad houden een petitie tegen de bouw van een appartementsblok in Heldergem. “We vrezen voor onze privacy en bijkomende overlast van geparkeerde wagens op straat”, klinkt het.

Een projectontwikkelaar uit Ternat diende een bouwaanvraag in om onder andere de villa op de hoek van de Processieweg en de Heldergemstraat te slopen en er een complex van 24 appartementen neer te poten. Tot grote verbazing van de omwonenden komt er een zoveelste bouwproject met appartementen in het landelijke Heldergem (Haaltert).

“In het Gemeentelijk Structuurplan staat dat de kwaliteit van het wonen in ons dorp vooral in het landelijk karakter ligt en dat moet behouden blijven. In dat goedgekeurde document staat ook dat meergezinswoningen daar niet in passen, dus spreken ze zichzelf tegen als ze dat appartementsblok toelaten”, vertelt Guy Suys, initiatiefnemer van de petitie.

Tot grote verbazing van de buurtbewoners zijn er drie bouwlagen getekend, is de ingang aan de straatzijde en de parking aan de achterzijde.

“We snappen niet dat hier appartementen van drie bouwlagen met terras voor- en achteraan kunnen worden gebouwd. We zullen geen greintje privacy meer hebben, niet alleen in onze tuinen en huizen maar in de hele buurt niet.”

De dorpsraad ondersteunt het protest en stuurde een brief naar het schepencollege.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio