Piqueur krijgt zijn Rolls-Royce (en zijn golfkarretje) niet terug

Piqueur krijgt zijn Rolls-Royce (en zijn golfkarretje) niet terug

Jeroen Piqueur heeft zijn verzet tegen het derdenbeslag die de cuartoren op een reeks bezittingen hadden laten leggen, verloren. Een ritje met zijn Rolls-Royce Phantom zit er voor de voormalige Optima-baas voorlopig niet in. Ook zijn golfkarretje blijft onder beslag.

Piqueur was in beroep gegaan tegen het beslag die de curatoren op zijn auto’s had laten leggen en op de inkomsten die hij puurde uit vennootschappen. Maar de rechter heeft het verzet van Piqueur gisteren afgewezen, zo vernam De Standaard. Een tekst van het vonnis is voorlopig nog niet beschikbaar.

Heet meest zichtbare is wellicht dat Piqueur door het vonnis verstoken blijft van een ritje in zijn Rolls-Royce Phantom een soort extra large versie van deze sedan voor de beau monde. Ook het beslag op Piqueur zijn golfkarretje blijft gehandhaafd. De Porsche Carrera GT waarmee Piqueur reed, was eerder al het voorwerp van een aparte beslagprocedure.

Opmerkelijk is dat Piqueur geen verzet had aangetekend tegen het beslag op zijn Aston Martin. De reden voor deze ‘vergetelheid’ is onbekend. Piqueur had wel verzet aangetekend tegen het derdenbeslag die de curatoren hadden bekomen op de vergoedingen die hij uit andere vennootschappen haalde. Bijvoorbeeld uit het vastgoedbedrijf Optima Global Estate, tegenwoordig bekend als Your Estate Solution.

Op Piqueur zijn superjacht de Rubeccan is zoals bekend eind vorig jaar strafrechtelijk beslag gelegd door de onderzoeksrechter.

Doorstartplan

Afgelopen vrijdag raakte bekend dat Piqueur nog altijd gedelegeerd bestuurder is van Your Estate Solution. Eerder had hij gezegd dat hij er ontslag nam. Deze vrijdagochtend moeten de schuldeisers beslissen over een reorganisatieplan voor Your Estate Solution. Als de curatoren en KBC het reorganisatieplan steunen, is er normaal een meerderheid. De curatoren hebben eerder al gezegd dat een doorstart de enige kans is om nog iets (minstens 1 miljoen) uit het vastgoedbedrijf te recupereren. Bij een faillissement zouden de schuldeisers van Optima Bank hun tegoeden op het vastgoedbedrijf volledig zien verloren gaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees