Katrien Goffings eerste vrouwelijke chef bij Kempen Noord-Oost

Katrien Goffings eerste vrouwelijke chef bij Kempen Noord-Oost

Foto: Mia Uydens

Arendonk / Ravels / Retie -

Sinds 1 februari staat voor het eerst een vrouw aan het roer in de politiezone Kempen Noord-Oost. Katrien Goffings (37) uit Lummen was al tien jaar werkzaam bij het lokale politiekorps.

De zone Kempen Noord-Oost (Keno) bevat de gemeenten Arendonk, Retie en Ravels en telt 71 personeelsleden. Katrien Goffings volgt er als korpschef Daniël Hannes uit Mol op. Hij was al anderhalf jaar met ziekteverlof en ging op 1 juni met pensioen.

Goffings is niet van plan het roer drastisch om te gooien. Topprioriteit blijft de strijd tegen drugs. In de politiezone Keno werden vorig jaar negentien cannabisplantages ontmanteld. “We hebben de indruk dat de laatste jaren de grotere plantages opnieuw in opmars zijn. Ook de strijd tegen dealers van cannabis en GHB laten we niet los.”

Snelheidscontroles staan eveneens bovenaan het lijstje. “Nieuw is dat elke gemeente één trajectcontrole krijgt”, zegt Goffings. “De voorbereidingen starten nog dit voorjaar.”

Nog belangrijke aandachtspunten zijn de afhandeling van woninginbraken en de jacht op sluikstorters. “We hebben een mobiele camera aangekocht”, zegt de korpschef. “Die wordt binnenkort ingezet om sluikstorters te identificeren.”

Goffings is opgegroeid in Mol en woont samen met haar partner in het Limburgse Lummen. Het koppel heeft een dochter van zeven jaar en een zoontje van vijf. Haar vrije tijd vult ze met lezen, joggen en taxichauffeur spelen voor de kinderen.

En hoe wil de nieuwe korpschef dat ze wordt aangesproken? “Gewoon als Katrien. Ik werk hier al tien jaar en ken de mensen door en door. Ik wil geen afstand creëren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio