Vanaf vanavond exclusieve blik achter de schermen bij Boonen en co: “Pure koersemotie”

Vanaf vanavond exclusieve blik achter de schermen bij Boonen en co: “Pure koersemotie”

Foto: VRT

Goed nieuws voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de koers. Nadat Eén eerder al “Jonge Benen” en “Kroonprinsen” op u losliet, zendt de openbare omroep vanaf vanavond vijf weken lang “Alles voor de koers” uit. In deze vijfdelige docureeks van Woestijnvis krijgt de kijker een unieke blik achter de schermen van de Quick-Step Floors-ploeg van Patrick Lefevere. Wij kregen de eerste aflevering al te zien en kregen opnieuw kippenvel toen Tom Boonen de piste van Roubaix opreed.

“Waar de sportverslaggeving ophoudt, start het verhaal van ‘Alles voor de koers”. Zo luidt de perstekst van de nieuwe docuserie van Woestijnvis. De makers verzamelden maar liefst 1286 uur aan beeldmateriaal. Ze volgden de Quick-Step-ploeg vanaf de eerste ploegstage in Calpe tot het WK in Qatar. Ze maakten beelden van in de volgwagen, maar ook van in de hermetisch afgesloten ploegbus of in het rennershotel. De makers waren erbij op momenten en plekken waar geen andere camera’s toegelaten waren.

En dat zorgt voor uniek inzicht in het reilen en zeilen achter de ploeg van Patrick Lefevere. Die liet de makers niet alleen toe op de glorieuze momenten, maar ook tijdens de dieptepunten. En zo krijgen we ook de kleine kantjes te zien.

Elke aflevering is opgebouwd rond een bepaald thema: de jongeren, de sprinttrein, de familie, Patrick Lefevere. De eerste aflevering is - hoe kan het ook anders - gewijd aan absolute vedette Tom Boonen. En meer bepaald diens noodlottige tweede plaats in Parijs-Roubaix. De camera’s volgen Tom en zijn omkadering vanaf de zware valpartij in Abu Dhabi tot de “sprint die hij altijd moest winnen” op de Vélodrôme van Roubaix. Renners op een fiets krijg je nauwelijks te zien. Gelukkig maar, want anders zou de niet-wielerliefhebber snel afhaken.

Wat je wel te zien krijgt: Tom Boonen die dagen op voorhand de vragen van de journalisten voorspelt en al lachend tijdens de verkenning van het parcours een slogan verzint om de pers te doen smullen. Wilfried Peeters die in de volgwagen co-ploegleider Tom Steels de volle laag geeft omdat er geen renners van Quick-Step mee zijn in de vroege vlucht. Terpstra die na een koers woedend de bus binnenstapt en tiert dat de andere ploegen te laf zijn om te rijden.

Onze persoonlijke hoogtepunten: Tom Boonen die vlak voor de start van Parijs-Roubaix de hele ploegtactiek van Wilfried Peeters overboord gooit. En de reactie van ploegleider Davide Bramati in de volgwagen tijdens Parijs-Roubaix. Pure koersemotie. Die tonen dat je verliezen soms even mooi kan zijn dan winnen.

“Alles voor de koers”, niet te missen kijkvoer voor wielerliefhebbers (en anderen) vanaf donderdag 9 februari elke week om 20u40 op Eén.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden