Oostende - Pau-Lacq-Orthez: 95-86

Oostende houdt kwalifcatiekansen gaaf in Europe Cup

Oostende houdt kwalifcatiekansen gaaf in Europe Cup

Foto: Rudy DECLERCK

Met twee DJ’s op het parket, Newbill bij Oostende en Cooper bij Pau-Lacq-Orthez, stak er veel muziek in dit Europa Cup-duel tussen de Belgische leider BC Oostende en de Franse nummer twee. Kapitein Djordjevic en co boekten een verdiende zege met een leuke bonus:95-86.

Een vroege technische fout van coach Barthecky kostte de Fransen vier punten. Djordjevic benutte de vrijworp en vlamde uit de extra aanval een driepunter in het mandje. Bommen van Newbill en Gillet dikten het verschil tot 25-12 aan. Het verschil tussen beide teams stak hem in het openingskwart vooral in de efficiëntie aan veldkorven: 73,3 % tegenover 41,2 %.

In een drietal minuten gomden Cooper, Mipoka-Likamba en Cavalière integraal de 31-17-achterstand uit: 32-32. Nadat Djordjevic en Kuridza Oostende naar 41-32 stuurden, puurde Okobo uit een opzettelijke fout van Newbill vijf punten. Na de rust (46-46) brachten Mipoka en Koffi de bezoekers 50-54 voorop. Djordjevic, Gillet en Kesteloot namen die voorsprong snel af en ze beukten energiek door tot 66-60 en 70-62. De vinnige Walden maakte Cooper nerveus. Kesteloot en Boukichou bereikten de grens van tien eenheden bij 88-78.

Ook Mwema deed zijn duit in het zakje tot een nieuwe veertienpunten-voorsprong (95-81) maar uit een balverlies van Mwema dwong Cooper een ultieme bom af. Een bonus van negen punten laat alle mogelijkhedne open voor de terugmatch binnen twee weken in de Pyreneeën.

Corrigeer

Uitslagen & standen