Vogue onder vuur voor foto van Gigi Hadid: Zie jij wat er aan de hand is?

Vogue onder vuur voor foto van Gigi Hadid: Zie jij wat er aan de hand is?

Op de cover van Vogue staan voor de editie van maart onder andere supermodellen Gigi Hadid, Kendall Jenner en Ashley Graham te schitteren, maar daar is iets vreemd mee aan de hand. Volgens fans op sociale media is de voorzijde van het magazine gefotoshopt om het plus size model smaller te doen lijken.

In de editie van maart wilde Vogue uitpakken met artikels om “alle types van schoonheid” te vieren. Daarvoor kwamen supermodellen van over de hele wereld zoals Adwoa Aboah, Liu Wen, Vittoria Ceretti en Imaan Hammam in december naar Malibu voor een fotoshoot. Ook Ashley Graham, een succesvol model dat met trots haar cellulitis toont en een positieve boodschap wil verspreiden naar vrouwen toe, was erbij.

Op de cover staan de zeven dames te schitteren in een zwarte top tot aan de hals en korte shorts in verschillende kleurrijke patronen. Inclusief strakke kapsels en stijlvolle make-up laten zij zich van hun beste kant zien. Maar nu blijkt dat Vogue digitaal aan de vrouwen geprutst heeft.

Hand, streep en verstopt

Vogue onder vuur voor foto van Gigi Hadid: Zie jij wat er aan de hand is?
Foto: Instagram

Er is wel degelijk iets vreemds aan de hand van Gigi Hadid. Die ziet er heel wat langer en breder uit dan normaal, een bewijs van een bewerking met Photoshop. Haar hand, die rust op de heup van plus size model Ashley Graham, doet door die bewerking die laatste haar benen een stuk smaller lijken.

Vogue heeft ook digitaal een verticale witte zoom toegevoegd op Ashleys broekje, iets wat in paparazzifoto’s van tijdens dezelfde fotoshoot in december in Malibu nergens te bespeuren is. Opnieuw een optisch trucje om haar toch smaller te laten lijken, zeggen opmerkzame volgers op Instagram.

Ze is ook het enige model in de rij dat haar dij bedekt, net alsof ze haar benen niet volledig mag laten zien. “Ik heb ervoor gekozen om zo te poseren, niemand heeft me gezegd dat ik het moest”, zegt het model zelf in de reacties op Instagram.

Wel woorden, maar geen daden

“Vogue wil revolutionair zijn en de boodschap verspreiden dat alle lichaamstypes mooi zijn. Doe dan wat je zegt. Het zou net revolutionair zijn als je het enige plus size model in de foto niet zou fotoshoppen, denk je niet?” reageren de volgers op Instagram kwaad.

Corrigeer