Trofee voor tafeltennisser Florian Van Acker op Sporta-bedevaart

Trofee voor tafeltennisser Florian Van Acker op Sporta-bedevaart

Foto: BELGA

Brugge -

Sporta-proost Ludo Lepee en zijn equipe voor sportpastoraal kennen ook op de 75ste Sporta-bedevaart, zaterdag in Roeselare, een trofee van erkentelijkheid toe. Deze keer gaat die naar tafeltennisser Florian Van Acker.

Zaterdagochtend 11 februari organiseert de equipe voor sportpastoraal van het bisdom Brugge de 75ste Sporta-bedevaart. Als thema kiezen de initiatiefnemers voor het jubileumgetal “75”. De eucharistieviering vangt om 10 uur in de Godelievekerk te Roeselare aan. Olympisch marathonloopster Veerle Dejaeghere leest de eerste lezing. Er is ook medewerking van de Taizé-band en de dansgroep E-Dance uit Roeselare. Voor aanvang van de viering is een powerpoint-projectie over 75 jaar Sporta-bedevaart.

Florian Van Acker, gouden medaille in tafeltennis op de paralympische zomerspelen Rio 2016, ontvangt de trofee van erkentelijkheid. Na de viering zegent bisschop Lode Aerts de sportmensen en hun materiaal.

Eveneens ontvangen alle aanwezigen op de Sporta-bedevaart een gedachtenisprentje met de namen van de overledenen van de West-Vlaamse sportverenigingen.

Corrigeer