ATLETIEKIFAM MEETINGGENT

Riet Vanfleteren kijkt uit naar nationale aflossingsteam

Lebbeke -

Zaterdag pakken Kim Barbé en zijn medewerkers weer met hun hoogstaande IFAM-meeting uit. Naast de vele toppers wil ook Riet Vanfleteren de afspraak niet missen. De atlete van AC Lebbeke werkt geduldig aan haar carrière op de 400 meter.

Op het PK van vorige maand zorgde Riet Vanfleteren voor een aangename verrassing door bij haar debuut op de 800 meter meteen met een knappe tijd uit te pakken. De atlete van AC Lebbeke liet zowaar 2'11"04 optekenen.

“Het was zeker niet de bedoeling om plots naar de dubbele afstand over te schakelen”, aldus Vanfleteren. “Ik voelde me gewoon nog niet klaar voor een stevige 400 meter. Maar mijn trainer Bert Heyvaert vond het een mooi alternatief, ook al omdat mijn uithoudingsvermogen vrij goed op punt stond.”

“Nee, alles staat dit seizoen in functie van de 400 meter, zowel individueel als voor de nationale aflossingsploeg, waarmee de contacten werden gelegd. Ik ben nu 25 en weet dat ik geen eeuwigheid zal meedraaien op een hoog niveau. Wanneer ik merk dat ik me niet meer kan verbeteren op de 400 meter, kan ik nog altijd naar een langere afstand overschakelen.”

Vanfleteren doorliep bij AC Lebbeke alle jeugdreeksen. “Ik viel zeker niet meteen in de prijzen. De doorbraak kwam er pas vele jaren later toen ik me op aanraden van de trainer ging focussen op de 400 meter. Na een jaar pakte ik op die afstand al de Vlaamse titel.”

Zaterdag start Vanfleteren ook nog in het BK aflossing 4 x 200 meter. “Een plaats in de top tien zou voor onze club al mooi zijn. Hopelijk kan ik mijn eigen wedstrijd nog voor het BK in het voorprogramma lopen. Anders zou ik wel eens last krijgen van vermoeidheid in de benen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio