VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - VELTEM - Liedekerke en Steven Verleysen willen stunten tegen Veltem

“We kunnen hen kloppen”

“We kunnen hen kloppen”

Steven Verleysen: “Degraderen uit zo'n mooie reeks zou rampzalig zijn.” Foto: dsj

Liedekerke -

Met het drieluik Bierbeek-Veltem-Kampenhout stelt de kalendermaker het bedreigde Liedekerke fors op de proef in januari. Centrale verdediger Steven Verleysen weigert om de handdoek zo maar te gooien, maar stunten op de Heuvelkouter wordt moeilijk.

Een stunt meer of minder op de Heuvelkouter was de jongste jaren steeds mogelijk?

Steven Verleysen: “Liedekerke moet op zoek naar een stunt, maar evident wordt dat uiteraard niet. We kregen een zwaar drieluik voorgeschoteld met Bierbeek, Veltem en Kampenhout, maar één topper van die drie zouden we moeten kunnen vloeren. Op Bierbeek verkeken we een eerste kans. We slikten er enkele vermijdbare treffers terwijl we zelf een paar wenkende kansen verkwanselden. Dan kan je het tegen de toppers uiteraard schudden. Ik ben ervan overtuigd dat Veltem een ploeg is die we moeten kunnen kloppen op eigen terrein. Het plaatje zal dan wel moeten kloppen, maar daar kunnen we voor zorgen. Liedekerke telt slechts acht punten minder dan de vijfde plaats van Crossing Schaarbeek. Onze veertiende plaats klinkt en oogt dramatischer dan ze in feite is. We tellen uiteraard ook wel slechts zes punten voorsprong op rode lantaarn Grez-Doiceau.”

Ondanks het rampzalig seizoen lijkt de groep niet meteen uit elkaar te vallen wat alvast een positief gegeven is?

“We moeten er nu alles aan doen om het tij te doen keren. We weten dat het tot het einde van het seizoen knokken wordt. Eens je onderin verzeilt, raak je daar niet zo maar weg. Volgend seizoen mikken we trouwens opnieuw op de linkerkolom. Met een paar versterkingen erbij moet dat zeker kunnen. Eerst moeten we nu uiteraard op de huidige jaargang focussen. Ik tekende alvast bij. Ik werk in Liedekerke bij onze sponsor De Dender en vind werken en voetballen in Liedekerke een luxe. Mijn seizoen verloopt zoals dat van de ploeg, met hoogten en iets te veel laagten.”

Dat betekent alles uit de kast halen om volgend jaar te schitteren in een reeks die nog meer Pajots getint is?

“Misschien zit alles dan wat mee waar we nu de tegenslagen opstapelen. Ternat, Wambeek en BOKA United spelen bovenaan in tweede provinciale. Stel dat die ploegen de doorsteek maken naar eerste provinciale, dan wacht ons een schitterende reeks vol derby’s. Vanuit het Liedekerkse bestuur wordt het behoud verwacht, maar extra druk wordt niet opgelegd. Die druk legt de Liedekerkse spelersgroep zichzelf wel op. Degraderen uit zo'n mooie reeks zou rampzalig zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio