Erejonker neemt nederlaag sportief op

Kevin Koekoekx is nieuwe Prins Carnaval: “Ik besef het nog niet goed”

Kevin Koekoekx is nieuwe Prins Carnaval: “Ik besef het nog niet goed”

Kersvers Prins Carnaval 2017 in Blankenberge: de 22-jarige Kevin Koekoekx. Foto: jwi

Blankenberge -

Het carnavalsseizoen heeft in onze regio een eerste klepper achter de rug. In Blankenberge zakten carnavalisten massaal af naar het casino om er een nieuwe Prins Carnaval te kiezen.

Zaterdag was het vroeg dag voor de twee kandidaten, Olivier Van Winckel (34) en Kevin Koekoekx (22). Het Blankenbergs carnaval staat garant voor traditie. Zo roepen de kandidaten hun aanhang op om op de verkiezingsdag met een karavaan door de straten te trekken vol getoeter en muziek. “De afgelopen periode hebben we het beste van onszelf gegeven, maar naar dit weekend hebben we enorm uitgekeken”, zeiden de twee kandidaten zaterdagavond.

Omstreeks half drie waren de stemmen pas geteld en werd de nieuwe titel uitgereikt. Erejonker Olivier werd eerst op het podium gehuldigd. “Mijn tegenkandidaat is de verdiende winnaar”, zegt Olivier. “Spijt heb ik niet. Ik ben zelfs zeer trots. Er zijn nog prinsen gekroond na een tweede deelname.”

En zo is er opnieuw een lid van de Daring Boys die straks de scepter zwaait. De groepering leverde al verschillende prinsen aan op enkele jaren tijd. Voor Kevin Koekoekx gaat zo een kinderdroom al op jonge leeftijd in vervulling. “Ik besef het nog altijd niet”, zegt Kevin. “Dat komt pas in de loop van volgende week, vermoed ik. Voor mij wordt het ongetwijfeld een onvergetelijk carnavalsfeest. Ik hoop dat ook mijn mede-carnavalisten een topjaar beleven.”

Kevin huilde tranen van geluk bij zijn dankwoord aan zijn vriendin Shirley, zijn ouders Tania en Rudy en campagneleider Frederick.

De verkiezing van een nieuwe Prins betekent ook het afscheid van die van vorig jaar. Georges Van Troostenberghe zijn zwanenzang zorgde voor tranen bij zijn dochters. Ook Georges zelf pinkte een traantje weg. Hij wordt nu lid van het Hof der Prinsen.

“Het was een avond vol ambiance en zonder incidenten. Een geweldig carnaval is er één zonder geweld. Daar dringen we al jaren op aan. De beveiliging heeft letterlijk met zijn vingers zitten draaien”, zegt een tevreden Carlos De Deyne, voorzitter van de Confrérie van de Leute.

De nieuwe Prinsen van Blankenberge en van Knokke-Heist worden aangesteld op zaterdag 25 februari in het stadhuis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio