Toch geen breuk tussen Klaas Vantornout en Marlux - Napoleon Games

Toch geen breuk tussen Klaas Vantornout en Marlux - Napoleon Games

Foto: BELGA

Het contract van Klaas Vantornout bij Marlux - Napoleon Games, dat tot 2018 loopt, wordt dan toch niet ontbonden. Afgelopen weekend raakte bekend dat het wielerteam niet langer verder wilde met de tweevoudig Belgisch kampioen. Vandaag sprak Vantornout met teammanager Mettepenningen en bereikte hij een akkoord voor nog een extra jaar bij het team.

“Een stevige ruzie leidt gelukkig niet altijd tot een echtscheiding,” klinkt het bij Marlux - Napoleon Games. Teammanager Jurgen Mettepenningen en Klaas Vantornout hebben hun problemen uitgepraat. De twee kwamen tot een akkoord: op 1 maart begint Vantornout aan zijn tiende jaar dienst bij Marlux - Napoleon Games. De clausule die bestond om het lopende contract op 1 maart van dit jaar stop te zetten, wordt dus niet gebruikt.

“Wat dit weekend is gebeurd en gezegd, dat vonden we beiden jammer en hebben we tijdens onze afspraak vandaag uitgepraat,” zegt Mettepenningen. “Mijn respect en dankbaarheid voor wat Klaas de afgelopen negen jaar voor onze ploeg heeft betekend, is altijd groot gebleven. En daarom ben ik blij dat we toch tot een nieuw akkoord kwamen, zodat Klaas zijn carrière bij ons kan verderzetten. Daar voelen we ons beiden goed bij.”

Klaas Vantornout denkt er hetzelfde over: “Ik heb me altijd goed gevoeld in deze ploeg. De teamleiding, de ploegmaats, de entourage, we hangen allemaal aan elkaar. Daarom ben ik zo blij dat we nu toch gewoon samen verder kunnen gaan. Wat dit weekend is gezegd, hebben ik en Jurgen vandaag als volwassen mensen uitgepraat. Dat is vergeven en vergeten. We kunnen met een propere lei aan mijn tiende jaar bij de ploeg beginnen, en dat is een grote opluchting.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.