Jonge politieagent rijdt met 3,2 promille in zijn bloed over rotonde

Jonge politieagent rijdt met 3,2 promille in zijn bloed over rotonde

De politie-inspecteur reed dwars over de rotonde op het kruispunt van de Leopold III-laan en de Doornstraat. Foto: mvn

Brugge -

Een Brugse politieman is gistermorgen door de politierechter veroordeeld. Hij veroorzaakte met 3,2 promille in zijn bloed een ongeval. De man kreeg een rijverbod van twee maanden en een boete van 1.800 euro, de helft voorwaardelijk.

3,2 promille. Dat zijn minstens zestien pintjes bier. In die toestand kroop een Brugse politie-inspecteur in juni vorig jaar toch nog achter het stuur van zijn wagen. In Sint-Andries verloor hij de controle en reed daarbij dwars over de rotonde op het kruispunt van de Leopold III-laan en de Doornstraat. “Zo'n hoge alcoholintoxicatie is echt verontrustend”, zei de procureur gisteren in de Brugse politierechtbank.

De politie kreeg in juni vorig jaar een oproep voor een ongeval in Sint-Andries bij Brugge. Toen ze ter plaatse kwamen bleek een collega van hen betrokken. Hij was tegen een verkeersgeleider gereden en had duidelijk gedronken. Het resultaat van de ademtest deed zelfs bij de andere politiemannen de wenkbrauwen fronsen. En ook de politierechter keek vreemd op. “Heeft die man een alcoholprobleem?”, vroeg ze. “Het gaat hier wel om een heel hoog promillage. Als ik zulke cijfers zie, stel ik me daar toch altijd vragen bij.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees