NBA. Denver verslaat competitieleider Golden State met recordaantal driepunters

NBA. Denver verslaat competitieleider Golden State met recordaantal driepunters

Foto: AFP

Denver heeft maandagavond in de NBA een knappe thuiszege behaald tegen Golden State, de competitieleider. De Nuggets versloegen de Warriors met 132-110 dankzij onder meer 24 gelukte driepunters, een evenaring van het record in de reguliere competitie. Ze deden even goed als Houston in december 2016 tegen New Orleans.

Topschutter bij de thuisploeg werd de 21-jarige Spanjaard Juancho Hernangomez met 27 punten, waaronder zes driepunters. Kevin Durant klokte voor de Warriors af op 25 punten. Zijn ploegmaat Stephen Curry had zijn dagje niet in het Pepsi Center en bleef steken op 11 punten. Hij lukte slechts een driepunter, nochtans zijn specialiteit, op elf pogingen.

Voor de Warriors was het de negende nederlaag van het seizoen, waarmee ze nu evenveel hebben verloren als in hun recordseizoen vorig jaar. Toen sloten Curry en co de reguliere competitie af met 73 zeges en 9 nederlagen, maar ze moesten de titel nadien wel aan LeBron James en Cleveland laten. De ‘Cavs’ hebben met 25 driepunters, in mei 2016 in de play-offs tegen Atlanta, overigens het recordaantal driepunters in een wedstrijd in handen.

Golden State blijft met 46 overwinningen in 55 wedstrijden wel comfortabel leider in de Western Conference, voor San Antonio (42w, 13v) dat met 106-110 won in Indiana. Denver (25w, 30v) staat voorlopig op de achtste plaats, die nog net recht geeft op de play-offs.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport

Uitslagen & standen