Wie pakte het meeste prijzengeld: Van Aert of Van der Poel?

Wie pakte het meeste prijzengeld: Van Aert of Van der Poel?

Foto: Belga

Riepen we Mathieu van der Poel gisteren nog uit tot de beste renner van de voorbije winter, dan blijkt dat niet uit het geïncasseerde prijzengeld. Wout van Aert passeerde duidelijk het vaakst langs de kassa.

Van Aert reed het voorbije seizoen een paar wedstrijden meer dan zijn Nederlandse concurrent en daar waren twee Amerikaanse wereldbekers bij. Van Aert won ze allebei, al goed voor een winstpremie van 10.000 euro. Hij legde in de VS ook de basis voor zijn eindzege in de Wereldbeker, een klassement dat Van der Poel noodgedwongen liet schieten. Ook in de DVV Trofee slaagde de Nederlander er niet in altijd een vuist te maken, wat vooral in het eindklassement – 30.000 euro voor winnaar Van Aert tegenover 750 voor Van der Poel – tot grote financiële verschillen leidde.

Let wel, dit prijzengeld is bruto. Zowel de UCI als de nationale federaties houden nog hun taksen af. ­Deze bedragen houden ook geen rekening met het startgeld dat beide renners vangen in het merendeel van de wedstrijden. En uiteraard krijgen zowel Van der Poel als Van Aert daar nog een riant jaarloon bovenop. Zeker weten dus dat weinig wegrenners verdienen wat beide veldrijders, amper 22 jaar oud, nu al bij elkaar fietsen.

 

Corrigeer