Petitie legt vinger op de wonde: natuur in Meise is bedreigd

Frank Vermoesen: "Het bos aan de Boskapel is een van de waardevolle gebieden die door de sneltram worden getroffen." Kaart: Liefst vier projecten bedreigen de open ruimte en natuurgebieden in het Noorden van Meise. Foto: jhp

Meise -

Door heel wat projecten zoals de sneltram langs de A12, de industriezone Westrode, de fietssnelweg en de verkeerswisselaar Westrode-Londerzeel dreigt veel open ruimte in het noorden van Meise verloren te gaan. Natuurpunt Meise start een petitie.

“Rij gewoon langs de A12 en dan zie je het: het enige wat Brussel en Antwerpen nog scheidt, is de open ruimte in het Noorden van Meise. Die willen we kost wat kost bewaren”, zegt voorzitter Frank Vermoesen van Natuurpunt Meise. Al is dat niet eenvoudig, door de vele grote projecten die gepland staan.

Natuurpunt Meise start daarom de petitie ‘Groene Knoop’ op internet om de open ruimte in Meise zo veel mogelijk te bewaren of daadwerkelijk te compenseren.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Sonja Becq (CD&V) is het in grote lijnen eens met de vraag om zo veel mogelijk open ruimte in Meise te behouden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio