Voetbal2de ProvincialeDRONGEN - J. ZULTE - Goal van Arne Blanckaert levert KVE Drongen slechts gelijkspel op

“Twee verloren punten”

“Twee verloren punten”

Drongen - Jonge Zulte: de bezoekende keeper Jaron Lemey moet toekijken hoe de bal van Arne Blanckaert in doel belandt. Foto: Nic Declercq

Gent -

KVE Drongen leek, via een doelpunt van Arne Blanckaert, lang op weg naar de overwinning tegen Jong Zulte. In de slotminuten viel dan toch nog de gelijkmaker en dat was een opdoffer.

Dit zijn twee verloren punten?

Arne Blanckaert: “Zo voelde iedereen het toch aan onmiddellijk na de wedstrijd. De bezoekers waren aanvankelijk de betere ploeg. Na een moeizame start kwamen we beter in de match. Voor de rust waren er nauwelijks open kansen. Beide teams kwamen eenmaal dicht bij een doelpunt. Daarna namen wij het heft in handen. Ik kon scoren door de bal na een afgeweerde corner met een volley in de hoek te jagen. Een doelpunt dat mij persoonlijk veel deugd deed omdat ik uit een iets mindere periode kom. Daarna lieten we nog wat mogelijkheden onbenut en dat zou ons uiteindelijk erg zuur opbreken. De gelijkmaker kwam hard aan, ook door de manier waarop die tot stand kwam. Het leer verdween na een verwarrende fase uiteindelijk tussen de benen van onze keeper in doel. Daar waren we even niet bij de zaak en dat kost ons twee punten.”

De marge met naaste achtervolger De Pinte is nog wel geruststellend?

“Als we volgende week de topper niet verliezen blijft er een verschil van acht punten. Mij hoor je niet zeggen dat we de titel dan op zak hebben, maar er zou toch al veel moeten gebeuren. We krijgen daarna nog af te rekenen met Meetjesland en vier ploegen die momenteel knokken tegen de degradatie. Het scenario voor die matchen ligt al zo goed al vast. We zullen telkens te maken krijgen met een muur die wordt opgetrokken en het is niet altijd evident om die te slopen. Misschien hebben we het geluk dat één of twee van onze resterende tegenstanders niets meer te winnen of verliezen hebben, maar daar rekenen we niet op.”

Je speelt ook volgend seizoen voor KVE?

“Dat klopt. Ik heb al vroeg mijn contract verlengd omdat ik me meteen goed gevoeld heb in Drongen. Ambitie en sfeer gaan hier hand in hand en dan is voetballen een erg leuke hobby. De groep is enorm gedreven waardoor iedereen de focus houdt op dat ene doel. Ik mag er niet aan denken dat het nog fout zou lopen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio