Tottenham komt! Gent klaar voor duizend (zatte) Britten

Tottenham komt! Gent klaar voor duizend (zatte) Britten

De fans van Tottenham-Hotspur hebben niet de reputatie hooligans te zijn, maar bij hun bezoek aan Anderlecht in 2015 lieten ze zich wel even gaan. De Gentse politie is dan ook op alles voorbereid voor de match van morgen op AA Gent. Foto: IF

Gent -

Duizend Britten komen morgen naar Gent voor match Gent–Tottenham. Logisch dat niet alleen de thuisclub en de politie goed zijn voorbereid. Ook de Ierse pubs zijn er klaar voor.

De kans dat de Engelse fans vóór de aftrap om 19 uur in de Ghelamco Arena oog hebben voor het Gravensteen of de Graslei, is veeleer klein. Verwacht wordt dat het Tottenhamlegioen bij aankomst de cafés induikt om het op een zuipen te zetten. Dat weten ze ook bij Celtic Towers op de Sint-Michielshelling en bij Patrick Foleys op de Recolettenlei.

Zeker Foleys wordt donderdag een Londense enclave. “Met een barbecue en veel drank willen we een soort Gentse Feesten-sfeertje creëren: volle magen en geen problemen”, zegt manager Alex Samuel. “Bedoeling is om de Engelse fans te groeperen. Gent-supporters blijven hier morgen beter weg. We hebben zes bussen ingelegd die de Engelsen van en naar het stadion brengen. Fans die geen ticket hebben, kunnen de wedstrijd op televisie volgen.”

Ook in Celtic Towers schermen genoeg, net als tapkranen en plastic bierbekers.

Engelsen drinken veel, maar niemand verwacht dat het bacchanaal problemen zal veroorzaken. “Met fans van Chelsea of Milwall riskeer je rellen, maar de Spurs zijn geen hooligans”, zegt Alex Samuel, zelf een Engelsman.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees